Dag 4 “Porto”

Vandaag hebben we een uitleg gekregen van een lokale gids over de brug en de rivier.

Mercado ferreira borges

Het Mercado ferreira borges lag op hetzelfde plein als het Beurspaleis en valt met het rode stalen frame en vele transparante wanden op. Dit gebouw was vroeger de markthal van Porto, maar is nu het gebouw voor culturele activiteiten geworden. Momenteel is er een restaurant en discotheek in de markthal gevestigd.

De Douro (de rivier die door Porto loopt)

Toen we voor het eerste aan de Douro kwamen viel ons direct de gezellige drukte op. Langs het water waren ontelbare kleine restaurantjes gevestigd. Aan de overkant kon je op een terrasje genieten van een portootje. Hier waren ook de stockageruimtes gelegen achter de porto proeverijen , o.a. Cruz, Sandeman, Cockburn’s en nog vele andere grote namen. De kleine bootjes die op het water lagen werden vroeger gebruikt om de porto naar Porto zelf te brengen. Deze drank wordt namelijk niet in Porto zelf gemaakt maar 200 kilometer verderop, omdat het klimaat er beter is. In Porto zelf heerst een beter klimaat om de drank te bewaren.

Als je de rivier afwandelt kom je na een klein uurtje aan de Atlantische oceaan en dus ook aan het strand. De kustlijn is dag en nacht verschil met Porto zelf. Het was er eerder koud, kil en zeer industrieel. Wel waren er zeer lekkere visrestaurant met verse vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *