Dag 3 “Porto”

Deze dag hebben we 2 prachtige gebouwen bezocht. Het was ook een beetje een rustige dag met een drankje en een terrasje.

 

 

Dom Luis-I-Brug

De Dom Luis-I-Brug is één van de zes bruggen die de stad Porto verbindt, de meest impressionantste brug volgens ons. De constructie is opgebouwd uit staal en wordt ondersteund door een boog. Wat vele mensen denken is dat de brug is ontworpen door Gustave Eiffel, wat een mythe blijkt te zijn. Ze telt twee verdiepingen met onderaan een rijbaan voor auto’s, fietsers en voetgangers en bovenaan bevinden zich twee tramsporen. Deze bevinden zich op 44 meter uit elkaar. Tussen de wind en regen staken we de brug over en probeerden we toch te genieten van het prachtig uitzicht over de stad.

Torre dos Clérigos

Bij het bezoeken van de mooie barokke kerk, viel de hoge klokkentoren ons het meest op. Deze toren was versierd met beelden en bovenaan hadden we terug een prachtig uitzicht. De kerk had een kleine omvang en werd door twee straten begrensd. Het interieur was minder voorzien van goudwerk dan de andere, maar stond met zijn marmeren vloeren en wanden toch in de kijker. Achteraan de kerk werd het altaar direct verlicht via een groot raam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *