Dag 1 “Porto”


De eerste dag hebben we drie prachtige projecten bezocht.

Säo Bento – centraal station

Het Säo Bento is een typisch historisch Portugees gebouw, dit merk je meteen aan de betegelde vloeren & wanden. De blauw met wit beschilderde

 

tegels kom je overal in de historische stad tegen. In het station bevinden de perrons zich achter een gietijzeren structuur. Dit station is een prachtig gebouw binnenin de oude stadskern.

Cockburn’s – Portofactory

Tijdens onze wandeling door de stad ontdekten we toevallig deze Porto brouwerij, Cockburn’s, waar ze 9 miljoen liter porto bewaren. Hier kregen we een rondleiding over de geschiedenis van Porto, zowel over de stad als over de drank. Deze twee zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Dit kom je alleen te weten door hier een kijkje te komen nemen. We hebben ook de mogelijkheid gekregen om door het archief te neuzen van Cockburn’s, dit gaf ons nog een beter idee van de historie van de stad en hoe mooi deze wel is.

 

Typische woonhuizen “Gevels”

De meeste gebouwen in de stad zijn prachtig betegeld en hebben de allure van kleine paleizen. Ook hebben ze allemaal dezelfde opbouw bestaande uit meestal 6 bouwlagen, waarvan het gelijkvloers de grootste. Er zijn vaak smalle terrassen aanwezig bestaande uit een gietijzeren borstwering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *